Loading color scheme

 

 

Ik ben Carlijn Pieper

Ik woon in Arnhem, samen met mijn vriend. In 2007 ben ik afgestudeerd aan de Saxion Hogeschool als Sociaal Pedagogische Hulpverlener met mijn afstudeeropdracht in Zuid-India. Daarna ben ik gaan werken bij het Dr. Leo Kannerhuis. Hier heb ik ruim 10 jaar gewerkt op de behandelgroepen voor kinderen met autisme. In deze 10 jaar heb ik veel geleerd over autisme, maar ook vooral over kinderen, namelijk dat zij allemaal uniek zijn, ongeacht eventuele problematiek.
Ik vond en vind het altijd een bijzondere zoektocht om te kijken naar het unieke in een kind en zijn of haar kracht hiermee te achterhalen. Mijn missie in het werken met kinderen is; altijd te zoeken naar de mogelijkheden en de krachten van het kind en deze te vergroten. Spel is hiervoor een bijzonder middel, omdat het op een natuurlijke en vanzelfsprekende manier aansluit bij het kind.
 
In 2010 ben ik mij verder gaan verdiepen in (de ontwikkeling van) het kind en ben ik de master Pedagogiek begonnen. Hierbij heb ik de specialisatie spel- en speltherapie gevolgd, waardoor ik in 2013 als Master pedagoog en speltherapeut ben afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ik hou van reizen en daardoor ben ik in 2014 naar Peru gegaan voor 3 maanden. Hier heb ik bij een stichting voor onderwijs voor kinderen uit de armste gezinnen geholpen om spelkamer te bouwen. Ik heb mijn kennis over spel overgebracht aan de leerkrachten en natuurlijk met de kinderen gespeeld!
 
In 2015 ben ik begonnen als freelance speltherapeut, verbonden aan GGZ praktijk Scharwächter. Uiteindelijk heb ik in 2017 de sprong gemaakt en ben ik mij geheel gaan richten op speltherapie. Inmiddels ben ik, als ZZP’er ook verbonden aan praktijk Rigtering en ’s Heeren Loo.
Nog steeds heb ik de droom om echt mijn eigen praktijk op te starten, deze droom wil ik in de nabije- of verdere toekomst verwezenlijken!
 
 
  “Wat je speelt ben je zelf”